header image

Het bedrijfsmaritiem museum is ontstaan uit de expositie ‘50 jaar Dienst voor de Scheepvaart in Suriname’ die in Fort Zeelandia werd tentoongesteld. Op 6 september 2001 ging het museum officieel open. Tijdens deze tentoonstelling werd de bloemrijke historie van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) gepresenteerd aan de samenleving. De MAS is ontstaan uit een historische ontwikkeling van de dienst die dateert vanaf 1 juli 1947.

Dit museum is gevestigd in het Flying Fish gebouw dat monumentaal centraal staat op het terrein van de MAS aan de Cornelis Jongbawstraat 2 te Paramaribo - Suriname. Het gebouw is gekoeld, in hout opgetrokken en dateert uit de jaren zestig. Op de benedenverdieping, is na renovatie, de educatieruimte ondergebracht. Het museum heeft een oppervlakte van 85m². Er zijn er bijkans zeventig voorwerpen uit het bestaan van de dienst opgenomen, die voornamelijk gebruikt werden bij de uitvoering van de maritieme taken. Buiten dit gebouw zijn enkele grote museumstukken geplaatst die het geheel van buiten uit een nostalgisch aanblik geven.

Over de herkomst en het gebruik van de museumcollectie ligt er een brochure ter inzage. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 13.00 uur op afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen op het nummer 476733 tst. 259 of 239.